• rijstklander-inprema

Nieuws

 • Wespen steken dwars door je pak heen

  3 oktober 2012 Hier in de regio 'Wespen steken gewoon door ...

  Lees meer
Meer nieuws

Voorraad aantasters

Veel soorten insecten worden aangetroffen in voedingsmiddelen, vooral in graanprodukten, en in grondstoffen voor de voedingsmiddelen-industrie. De volwassen insecten zijn onschadelijk maar de larven van insecten zijn de aanrichters van veel schade. De larven van kevers bijvoorbeeld ontwikkelen zich in allerlei plantaardige producten die lange tijd ongebruikt blijven liggen zoals restjes droge levensmiddelen of te lang bewaarde grondstoffen of eindprodukten. Door kevers kunnen onder andere droge bakkerijprodukten, brood en beschuit, hondenbrokken, macaroni, vermicelli, soepblokjes, granen, maar ook meel, cacaopoeder en gedroogde gist aangetast worden. Ook gedroogde plantendelen als kruiden en tabak worden aangetast door kevers.

In vaste voedingsmiddelen kan de aantasting door kevers goed worden waargenomen door de aanwezigheid van dicht bij elkaar ronde, kleine gaatjes, gevormd door de uitvliegopeningen van kevers. De larves boren zich door voedingsmiddelen naar buiten. In losser materiaal of poedervormige stoffen kan de aantasting door kevers worden geconstateerd door de aanwezigheid van spinsels, die zich meestal bevinden aan het onderste deel van de wanden van silo’s of onderin de zakken waarin voorraden verpakt zijn, zodat men deze pas vindt nadat men ze heeft leeg geschud.

De larven van voorraadmotten kunnen door vervuiling van spinsels, uitwerpselen en vervellinghuidjes aanzienlijke schade aan allerlei produkten veroorzaken. Ook consumenten treffen soms larven van de motten aan in verpakte producten. Voorraadmotten komen in de gehele wereld voor en kunnen vooral in subtropische gebieden voor een ware plaag met enorme financiële gevolgen zorgen.

Tot voorraad aantasters rekenen we onder andere:

Fruitvliegen, cacaomotten, meelmotten, tropsche cacaomotten, mijten, vleesvliegen, broodkevers, diefkevers, gehoornde meelkevers, getande notenkevers, getande graankevers, graanklanders, maȉsklanders, rijstklanders, meeltorren, rijstmeelkevers en tabakskevers.

Neem bij last van een van deze insecten direct contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak of een inspectie. We zijn bereikbaar op nummer: 0172-577458. Ook voor preventie advies en determinatie bent u aan bij ons aan het goede adres.

Laat uw gegevens achter op het contactformulier op onze website dan bellen we u terug!

Nieuws

 • Wespen steken dwars door je pak heen

  3 oktober 2012 Hier in de regio 'Wespen steken gewoon door ...

  Lees meer
Meer nieuws
 • www.lastvanwespennest.nl

  Last van wespen?

  Inprema. Voor snelle, betaalbare en vakkundige wespenbestrijding

  Lees meer
 • www.lastvanhoutworm.nl

  Last van houtworm?

  Inprema. Voor snelle, vakkundige behandeling met garantie

  Lees meer
 • www.lastvanbedwants.nl

  Last van bedwants?

  Inprema voor bestrijding bij bedrijven en particulieren

  Lees meer
 • www.lastvanmuizen.nl

  Last van muizen?

  Inprema. Voor snelle, doeltreffende en discrete service

  Lees meer