• optrekkend-vocht-inprema

Nieuws

 • Wespen steken dwars door je pak heen

  3 oktober 2012 Hier in de regio 'Wespen steken gewoon door ...

  Lees meer
Meer nieuws

Optrekkend vochtbehandeling

Bij woningen en gebouwen waarbij vanuit de fundering wanden zijn opgemetseld kan zich optrekkend vocht voordoen wanneer het metselwerk in contact komt met het grondwateren als een waterkerende laag in het metselwerk ontbreekt.

Het probleem komt vooral voor in oudere gebouwen en woningen waarin de fundering gemetseld is. Het probleem kan ook optreden in de gevels van modernere gebouwen als er vochtaanvoer plaatsvindt via het maaiveld of via oppervlaktewater.

Optrekkend vocht kan ontstaan als het grondwaterpeil stijgt, bijvoorbeeld als gevolg van langdurige hevige regenval. Ook kan optrekkend vocht ontstaan door condensatie van relatief warm woonvocht dat door openingen in de begane grondvloer in de kruipruimte terecht komt. Het vocht kan zich in de muurfundering verzamelen en via de binnenmuren optrekken.

Er kunnen verschillende soorten schadebeelden ontstaan door optrekkend vocht. Bijvoorbeeld witte uitslag als gevolg van optrekkend vocht in een buitenmuur. 

Optrekkend vocht leidt tot vochtplekken, vochtschade zoals loslatende pleisterlagen, achteruitgaan van het metselwerk en schimmelvorming. De schade doet zich voor aan de onderzijde van binnen- en buitenmuren op begane grond-niveau, in kelders en in souterrains.

Aan houten draagbalken van de vloer kunnen schimmels en rottende balkkoppen ontstaan. Door het verplaatsen van vocht kan aan de oppervlakte zogenaamde zoutuitbloei onstaan doordat zouten uit de bodem en/of uit het metselwerk meegevoerd worden naar de oppervlakte. Door kristallisatie van zouten kan het metselwerk aan de oppervlakte beschadigen.

Bel voor vrijblijvende inspectie en een offerte op maat 24/7: 0172- 577458 of laat uw gegevens achter op het contactformulier en we bellen U zo snel mogelijk terug.

Nieuws

 • Wespen steken dwars door je pak heen

  3 oktober 2012 Hier in de regio 'Wespen steken gewoon door ...

  Lees meer
Meer nieuws
 • www.lastvanwespennest.nl

  Last van wespen?

  Inprema. Voor snelle, betaalbare en vakkundige wespenbestrijding

  Lees meer
 • www.lastvanhoutworm.nl

  Last van houtworm?

  Inprema. Voor snelle, vakkundige behandeling met garantie

  Lees meer
 • www.lastvanbedwants.nl

  Last van bedwants?

  Inprema voor bestrijding bij bedrijven en particulieren

  Lees meer
 • www.lastvanmuizen.nl

  Last van muizen?

  Inprema. Voor snelle, doeltreffende en discrete service

  Lees meer