• duiven-overlast

Nieuws

 • Wespen steken dwars door je pak heen

  3 oktober 2012 Hier in de regio 'Wespen steken gewoon door ...

  Lees meer
Meer nieuws

Duiven vangen

Het vangen van duiven is humaan en zeer effectief. Door de vaste gasten weg te vangen bent u verzekerd van een rustige periode. Het inzetten van een vangkooi levert vaak al snel resultaat op. Het vangen van duiven gaat als volgt;

De vangkooien worden op tactische plaatsen neergezet. In de kooi komt een rijkelijke hoeveelheid duivenvoer te liggen plus een watervoorziening voor de gevangen duiven. Rondom de kooi moet zo min mogelijk voer worden gemorst. Alleen een strookje loodrecht op de ingang van de kooi zodat de duiven weten waar ze er in moeten. 

Vangkooien moeten tijdig worden gecontroleerd (Elke 1 a 2 dagen) .Als er wat in de kooi zit dan halen we de duiven er rustig en op diervriendelijke wijze uit. De gevangen duiven kunnen in een duiventransportkooi worden geplaatst om zo naar de volgende bestemming te gaan.

Wat is de beste tijd om duiven te laten vangen?

Duiven kunt u het beste vóór het broedseizoen laten vangen en in het najaar. Overlast van duiven is er meestal het hele jaar door. In de winter en in de zomer is de overlast doorgaans het grootst. Door medio maart een vangactie idoor ons uit te laten voeren, voorkomt u dat een nieuwe generatie duiven voor overlast gaat zorgen. Ook voorkomt  u zo dat jonge duiven hulpeloos achterblijven na een vangactie. Desgewenst kunt u nog een vangactie in het najaar  uit laten voeren (dus nadat de jongen uitgevlogen zijn). Zo houden we een populatie  beter in bedwang.

Inprema een vangactie uit laten voeren

Door ons in te huren voorkomt u een hoop gedoe.  De huur van vangkooien en het plaatsen en weer weghalen na de actie zit de prijs evenals vangstcontroles en duiven verwijderen. Bij vangst controles verversen we het water en voer. 

Bel ons bij overlast door duiven: 0172-577458 voor de mogelijkheden of laat uw gegevens achter op het contactformulier. Wij hebben jarenlange ervaring in het oplossen van vogeloverlast in opdracht van Woningbouwverenigingen en VvE's.

Nieuws

 • Wespen steken dwars door je pak heen

  3 oktober 2012 Hier in de regio 'Wespen steken gewoon door ...

  Lees meer
Meer nieuws
 • www.lastvanwespennest.nl

  Last van wespen?

  Inprema. Voor snelle, betaalbare en vakkundige wespenbestrijding

  Lees meer
 • www.lastvanhoutworm.nl

  Last van houtworm?

  Inprema. Voor snelle, vakkundige behandeling met garantie

  Lees meer
 • www.lastvanbedwants.nl

  Last van bedwants?

  Inprema voor bestrijding bij bedrijven en particulieren

  Lees meer
 • www.lastvanmuizen.nl

  Last van muizen?

  Inprema. Voor snelle, doeltreffende en discrete service

  Lees meer