Vogelwering

 

Veel mensen genieten van het voeren van vogels. Het is ook vaak een gewoonte om bijvoorbeeld oud brood maar aan de vogels te geven.

 

Als er echter teveel komen dan kunnen ze met hun uitwerpselen onherstelbare schade aan bijvoorbeeld monumenten, gevels en autolak veroorzaken. Ook stoepen kunnen erg glad worden en bovendien besmeurd raken met schadelijke bacteriën die mogelijk ziekten verspreiden.

 

De aanwezigheid van vogels kan ook een risico vormen voor voedingsmiddelen producerende bedrijven. Door nestelen in de nabijheid van produktielijnen of op gevels kunnen goederen bevuild worden.

 

Inprema heeft diverse oplossingen om vogeloverlast te voorkomen zoals het laten plaatsen vogelweringsystemen. Ieder systeem is steeds effectief tegen een specifieke vogelsoort. Een foutieve keuze kan daarom leiden tot onnodig hoge kosten.

Daarnaast moet er goed gekeken worden naar de mate van overlast, waarbij de z.g. 'belastingsweerstand' van het systeem de bepalende factor is. Deze 'belastingsweerstand' is gebaseerd op het gedrag van vogels t.a.v. nestelen, overnachten en rusten.

Birdwire draadsysteem:

Draadsysteem is een veel gebruikt systeem. Dit wordt gebruikt om bv. huisduiven van gebouwen weg te houden cq. rustplaatsen te blokkeren. Het systeem is ook effectief tegen meeuwen maar kan niet tegen spreeuwen worden gebruikt. Birdwire draadsysteem is geschikt voor gemiddelde belastingsweerstand.

AVIPOINT systeem:

Avipoint kan worden gebruikt om duiven onder allerlei omstandigheden te weren van gebouwen; uiteenlopend van dagelijkse zitplekken tot slaapplaatsen gedurende de nacht en van de smalste afvoerpijpen tot de breedste raamkozijnen. Avipoint is verkrijgbaar in diverse breedtes en dichtheid van de pennen.

Netten systeem:

Netten kunnen toegepast worden tegen de meest voorkomende vogelsoorten en hebben een hoge belastingsweerstand, waarbij rekening gehouden moet worden met de maaswijdte van het net.

Bird Free Gel houdt de ongewenste vogels van de objecten waar u de gel aanbrengt en is zeer geschikt voor monumenten. Door het aanbrengen van gel houden gebouwen, monumenten, kunstwerken, etc.hun esthetische waarden.

 

AVISHOCK:  Elektrische vogelwering voor wie belang hecht aan het estetische. Dit vogelweringssysteem is geschikt bij alle vogelsoorten en er is geen gewenning mogelijk. Dankzij de flexibiliteit van het systeem is het toepasbaar op de meest uiteenlopende plaatsen. Hierdoor is het bijvoorbeeld mogelijk het systeem onopvallend weg te werken, ideaal voor bedrijfspanden, monumentale gebouwen of bijzondere architectuur.

 

Voor een vrijblijvende afspraak/ inspectie kunt u ons bellen: 0172- 577458 of laat uw gegevens achter op het contactformulier op onze website www.inprema.nl en we bellen u direct terug!

 

 

 Volg ons


facebook (1)   twitter   google_plus   linkedin  Deel deze pagina


20140514_120239_resized_1 cid_image3E9FEB22-3BEC-408F-9146-8657ADCE1C13