Wespen of www.lastvanwespennest.nl

Wespen

Uiterlijk:

Wespen hebben een gele en zwarte dwarstekening op hun achterlijf. Werksters zijn 1-1,5 cm lang koninginnen zijn groter (ca 2 cm).Wespen hebben een gladde angel en kunnen herhaaldelijk steken.

Ontwikkeling:

Eind april zet een jonge koningin eitjes af. De ontwikkeling van eitje tot volwassen wesp duurt 3 tot 5 weken, de eerste werksters zijn vaak rond mei zichtbaar. Werksters verzorgen en voeden het nest in aanbouw. De koningin bouwt het eerste gedeelte van het nest en legt verder in het seizoen alleen nog maar eitjes.

Leefwijze:

Wespen leven van nectar, honingdauw van luizen, stuifmeel, plantensap, vruchtvlees en sap van rijpe vruchten  of van vloeibare zoete voedings- en genotmiddelen als limonade, stroop en dergelijke.

De nesten worden o. a. gebouwd in de grond, in schuren, muurholten, spouwmuren of onder een dak. Een afgebouwd nest heeft gemiddeld een doorsnede van 20-35 cm en een wanddikte van 2 cm, maar er komen ook veel grotere nesten voor. Vaak zijn er meerdere nestingangen. De nesten worden gemaakt van plantenvezels of droog hout. Dikwijls ziet men wespen aan droog hout knagen. Door de plantenvezels of het hout fijn te kauwen ontstaat er een papierachtige stof. De raten worden gemaakt van deze grijze of bruingele stof. De raten zijn altijd omgeven door één of meer balvormige omhulsels bestaande uit hetzelfde papierachtige materiaal. In de cellen van de raat legt de koningin haar eieren. In elke cel één. De Duitse wesp gebruikt alleen droog, verweerd hout, waardoor het nest er grijzig uitziet. Vogelhuisjes of schuttingen in de tuin zijn overigens ook geschikt. Vanaf augustus-september begint het nest te vervallen en worden de werksters lastig voor de mens. Een nest wordt 1 seizoen bewoond.

Schade:

Wespen kunnen hinderlijk zijn en pijnlijke steken toebrengen.

 

Bel voor snelle, vakkundige wespenbestrijding in Woubrugge, Hoogmade, Roelofarendsveen, Lemuiden, Oude Wetering, Nieuwe Wetering, Kaag, Oude Ade, Leiderdorp, Leiden, Alphen aan den Rijn, Zoetermeer, Den Haag en Rotterdam 24/7: 0172- 577458 of laat uw gegevens achter op het contactformulier op onze website en dan bellen we u direct terug!  www.lastvanwespennest.nl.

contactVolg ons


facebook (1)   twitter   google_plus   linkedin  Deel deze pagina


PVDZ20130707_DSC7782 teckeltje 1e keer0002.JPG