Zilvervisje/ papiervisje

Regelmatig krijgen we van klanten of op verjaardagen vragen over zilvervisjes en papiervisjes. Deze snelle en slangachtig bewegende insecten kunnen in grote aantallen schadelijk zijn voor papier, behang, boeken, kleding, wandbedekking en postzegelverzamelingen. Het verschil tussen een zilvervisje en een papiervisje is lastig waar te nemen. Vaak is aan de plaatsen waar u ze vindt af te leiden welke soort het betreft.

Zilvervisjes komen op wat vochtigere plaatsen voor dan het papiervisje. Papiervisjes vindt u bijvoorbeeld op zolder in dozen met kerstspullen, in boeken en in archieven. Kort samengevat kunt u deze insecten als volgt herkennen:

 

Zilvervisjes:

 

Uiterlijk: Zilvervisjes zijn vleugelloos en onbehaard en bedekt met fijne schubben en ze zijn 0,7 cm- 1,2 cm lang. De kleur is zilverachtig/ parelmoergrijs.

 

Leefwijze: Een zilvervisje voedt zich met granen, meel, stijfsel, lijm en papier. Optimale temperatuur is ongeveer 25̊C. Ze komen voor onder vochtige omstandigheden.

 

Papiervisjes:

 

Uiterlijk:  Papiervisjes zijn vleugelloos licht behaard en bedekt met fijne schubben. Ze zijn tot 1,5 cm lang en hebben 2 antennes op hun kop en 3 aanhangsels aan hun achterlijf. De kleur is grijsachtig.

 

Leefwijze: Leven van cellulose, zetmeel en suikers en de optimale temperatuur is 24̊C

Bel voor snelle, vakkundige en betaalbare bestrijding van zilvervisjes en papiervisjes in uw woning, kantoor of bedrijfspand:

0172- 577458 of laat uw gegevens achter op het contactformulier op onze site. We bellen u dan terug!Volg ons


facebook (1)   twitter   google_plus   linkedin  Deel deze pagina


zilvervisje papiervisje