Voorraad insecten

Veel soorten insecten worden aangetroffen in voedingsmiddelen, vooral in graanprodukten, en in grondstoffen voor de voedingsmiddelen-industrie. De volwassen insecten zijn onschadelijk maar de larven van insecten zijn de aanrichters van veel schade. De larven van kevers bijvoorbeeld ontwikkelen zich in allerlei plantaardige producten die lange tijd ongebruikt blijven liggen zoals restjes droge levensmiddelen of te lang bewaarde grondstoffen of eindprodukten. Door kevers kunnen onder andere droge bakkerijprodukten, brood en beschuit, hondenbrokken, macaroni, vermicelli, soepblokjes, granen, maar ook meel, cacaopoeder en gedroogde gist aangetast worden. Ook gedroogde plantendelen als kruiden en tabak worden aangetast door kevers.

In vaste voedingsmiddelen kan de aantasting door kevers goed worden waargenomen door de aanwezigheid van dicht bij elkaar ronde, kleine gaatjes, gevormd door de uitvliegopeningen van kevers. De larves boren zich door voedingsmiddelen naar buiten. In losser materiaal of poedervormige stoffen kan de aantasting door kevers worden geconstateerd door de aanwezigheid van spinsels, die zich meestal bevinden aan het onderste deel van de wanden van silo’s of onderin de zakken waarin voorraden verpakt zijn, zodat men deze pas vindt nadat men ze heeft leeg geschud.

De larven van voorraadmotten kunnen door vervuiling van spinsels, uitwerpselen en vervellinghuidjes aanzienlijke schade aan allerlei produkten veroorzaken. Ook consumenten treffen soms larven van de motten aan in verpakte producten. Voorraadmotten komen in de gehele wereld voor en kunnen vooral in subtropische gebieden voor een ware plaag met enorme financiële gevolgen zorgen.

 

Tot voorraad aantasters rekenen we onder andere:

 

Fruitvliegen, cacaomotten, meelmotten, tropsche cacaomotten, mijten, vleesvliegen, broodkevers, diefkevers, gehoornde meelkevers, getande notenkevers, getande graankevers, graanklanders, maȉsklanders, rijstklanders, meeltorren, rijstmeelkevers en tabakskevers.

 

Neem bij last van een van deze insecten direct contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak of een inspectie. We zijn 24/7 bereikbaar op nummer: 0172-577458. Ook voor preventie advies en determinatie bent u aan bij ons aan het goede adres.

Laat ook gerust uw gegevens achter op het contactformulier op onze website dan bellen we u terug!Volg ons


facebook (1)   twitter   google_plus   linkedin  Deel deze pagina


Fotolia_82355129_Subscription_Monthly_M Fotolia_68670012_Subscription_Monthly_M