Mieren

 

Er zijn vele soorten mieren, maar de meeste problemen in huis die wij tegenkomen worden veroorzaakt door de wegmier (of zwarte mier) en de faraomier . Ze kunnen vervelend zijn zeker als ze uw huis binnenkomen. De meeste soorten mieren brengen geen ernstig gezondheidsrisico met zich mee. Faraomieren kunnen bij het zoeken naar voedsel wel bacteriën verspreiden. Mieren zijn een groep van kolonie-vormende sociale insecten, In een mierenmaatschappij worden de volgende groepen onderscheiden:

 

  • De koningin (bij een aantal soorten komen er meerdere voor per kolonie.)

 

  • De werksters (die ook weer onderverdeeld zijn in verschillende typen, zoals soldaten, larvenverzorgers, etc.)

 

  • De mannetjes (die enkel en alleen dienen voor de voortplanting en daarna spoedig sterven.)

 

Zoals alle insecten hebben mieren een in drieën verdeeld lichaam en drie paar poten en een een knoop tussen het borststuk en het achterlijf. De koningin en mannetjes zijn de enige die vleugels hebben, die ze gebruiken om rond de maand augustus de zogenoemde bruidsvlucht uit te voeren, dan zien we de vliegende mieren (mannetjes). De faraomier voert geen bruidsvlucht uit in Nederland. De faraomier behoort tot de knoopmieren en is te herkennen aan meerdere knopen tussen het borsstuk en het achterlijf.  

 

Neem voor snelle, doeltreffende bestrijding van uw mierenprobleem volgens de nieuwste technieken contact met ons op via nummer:

0172- 577458 of laat uw gegevens achter op het contactformulier op onze website en we bellen u terug!

 

We voeren behandelingen uit bij bedrijven, instellingen en particulieren.Volg ons


facebook (1)   twitter   google_plus   linkedin  Deel deze pagina


20141007_150107_resized